Noored heliloojad panid end proovile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel "Kaval käsi" Tartust esitas konkursil laulu "Kukli sünnipäev".
Ansambel "Kaval käsi" Tartust esitas konkursil laulu "Kukli sünnipäev". Foto: Marko Mägi

Kaheksandal laste omaloominguliste laulude võistlusel «Päikeselaul» osales 11 pala. Erinevalt eelmisest aastast olid osalejad põhiliselt Viljandist ja selle lähemast ümbrusest, vaid ühe laulu autor ja esitajad olid Tartust. 

Noori hindas žürii koosseisus Priit Pajusaar, Marko Tiitus, Anu Röömel ja Signe Ristisaar. 11 laulust kolme autorid olid noorimast vanuserühmast, seitsme autorid V–IX klassist ning üks helilooja osales vanimas vanuserühmas, X klassist 25-aastasteni. 

I–IV klassi vanuserühmas võitis hoopis lasteaialapse Klara Mägi kirjutatud ja esitatud laul «Kaisu». V–IX klassi vanuserühmas võitis Karl-Vahur Vingisaare ja Taavi Reimanni loodud ja esitatud laul «Päris poiss». Vanima vanuserühma võidulugu oli «Aeg liidab sõbrad», mille autor on Viljandi gümnaasiumi õpilane Katrina Merily Reimand. Tema laulmist saatis kitarril Martin Palmiste.

Grand prix` sai V–IX klassi vanuserühmas kandideerinud laul «Vaikus», mille autor ja esitaja oli Emma Sepp. Kõigi võidulugude juhendaja oli Viljandi muusikakooli õpetaja Maarika Reimand.

«Kuigi seekord oli laule vähem kui eelmistel aastatel, tuleb tõdeda, et tähtis ei ole mitte kvantiteet, vaid kvaliteet,» rääkis konkursi korraldaja Tuuliki Jürjo. «Nii mõnegi laulu teksti puhul oli raske uskuda, et selle on kirjutanud laps – nii toredad mõtted ja hea eneseväljendusega olid need. Ka meloodiakäsitluses, vormis ja harmoonias oli väga huvitavaid lahendusi. Loodame konkursi jätkumist ning head loomingulist puhangut ka järgmisel aastal.»

Frantsiskusepäevale pühendatud võistlus on juba seitsmel aastal pakkunud lastele muusikalise loomingulisuse arendamise võimalust. Seda korraldab Viljandi Jaani kogudus. (Sakala)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles