Kohus määras isale poja surma eest 538 töötundi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta 10. oktoobril andsid päev varem juhtunud traagilisest õnnetusest aimu õline kraavipõhi ja pervel vedelev aku. Registreerimata traktor (väiksel pildil) oli selleks ajaks minema viidud.
Eelmise aasta 10. oktoobril andsid päev varem juhtunud traagilisest õnnetusest aimu õline kraavipõhi ja pervel vedelev aku. Registreerimata traktor (väiksel pildil) oli selleks ajaks minema viidud. Foto: Elmo Riig / Politsei / Montaaž

Päev pärast isadepäeva tunnistas Tartu maakohus 34-aastase isa kokkuleppemenetluses süüdi oma 12-aastase poja surma põhjustamises ettevaatamatusest, lisaks tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ja sõiduki süstemaatilises juhtimisõiguseta juhtimises.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt lubas mees möödunud aasta 9. oktoobril Kolga-Jaani vallas oma 12-aastase poja juhtima registreerimata traktorit. Poeg kaotas traktori üle kontrolli ja sõitis sellega kraavi. Õnnetuse tagajärjel paiskus poiss traktorist välja ja hukkus sündmuskohal. Lubades liikluses keelatud traktorit juhtima oma lapseealise poja, põhjustas süüdistatav ettevaatamatusest tema surma.

Õnnetus juhtus sirgel metsateel, mis on heas korras, aga väga sügavate ja järskude kraavidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles