Sihtasutus pole Trepimäe kõrvale lubatud majaga nõus

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naabrite seas suurt poleemikat tekitanud Oru tänav 21a krundi ehitamiseks on TPMM nüüdseks loa saanud.
Naabrite seas suurt poleemikat tekitanud Oru tänav 21a krundi ehitamiseks on TPMM nüüdseks loa saanud. Foto: KAOS Arhitektid

Viljandis Trepimäe kõrval asuva Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhid pole nõus linnavalitsusega, kes lubas nende ajaloolise hoone kõrvale ehitada täiesti uue stiiliga kortermaja. Linnavalitsus vaiet ei rahuldanud.

Viljandi peaarhitekti Olav Remmelkoore sõnul oli vaides neli punkti, millele Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) vastu vaidles. Peamiselt nägi Remmelkoor kirjas aga soovi alustada ühsikondlikku diskussiooni miljööväärtuse teemal ning see on arhitekti hinnangul väga tänuväärt ettevõtmine.

MES väidab neljale lehele mahtuvas vaides, et linnavalitsus pole uut maja lubades ära kuulanud naabrite arvamust ning rikutud on detailplaneeringut ja muinsuskaitsealale seatud piiranguid. Samuti arvavad sihtasutuse juhid, et uue kortermaja valmimise järel kaotab MES-i maja kinnisvaraturul väärtust. Lõpuks annab sihtasutus teada, et pole nõus lubama kanalisatsioonitorustiku ehitamist üle endale kuuluva maa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles