GALERII. Võimlejad hankisid inspiratsiooni kuulsast maalist

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Viljandi spordihoones võimlemispeo «GymnaFest 2017» Lõuna-Eesti eelvoor, mille viimane esitus oli inspireeritud maalist «Püha õhtusöömaaeg». Festivali tulemusena selgitatakse välja kaunimad kavad ning parimad pääsevad edasi novembri lõpul asetleidvale finaalpeole. 

«GymnaFest» on üks Eesti harrastusvõimlemise tippsündmusi. Võimlemisliidu peasekretär Viktor Saaron toonitas, et tuleb just tähele panna sõna «harrastusvõimlemine». «Sellel festivalil ei hinnata niivõrd võistluskavasid. Nii et kui ilu- või rühmvõimlejate rühm tahab tulla oma kavaga, mis on viimase peale lihvitud ja tore võistlusspordi jaoks, siis siin seda ei hinnata.» Harrastusvõimlemise festival on Saaroni sõnul küll võistlus, aga hinnatakse hoopis treenerite ja õpilaste loomingulist tööd. Kava peab väljendama teemat muusika, riietuse ja emotsioonidega. «See on nagu lugu ja mida rohkem vau-sid näeb, seda kõrgemalt hindab žürii,» lausus Saaron ning lisas, et loomulikult on üks viiest hinnatavast komponendist tehnika. 

Viljandisse oli täna kogunenud 26 rühma 409 võimlejaga. Lõuna-Eesti piirkond algab Viljandi- ja Pärnumaaga. Järvamaa kuulub võimlemises juba Põhja-Eesti alla ning sealne eelvoor toimus laupäeval Tallinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles