Hundi hurjutamine jõuab Lennukitehases lavalaudadele

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikns Suns esinemas kultuurifestivalil «Särin».
Nikns Suns esinemas kultuurifestivalil «Särin». Foto: Liina Tõns

Folkrokkansambel Nikns Suns laeb folgivagunid hevimetalli täis ja põrutab uue plaadiga «Urjoh, hunti!» tuurile, mis saab algusel Viljandist. 

Üle mitme aasta heliplaadi välja andnud bänd esitleb seda tuleva neljapäeva hilisõhtul Lennukitehases. Muu hulgas on lubanud kunagi Nikns Sunsi ridadesse kuulunud Kulno Malva teha seal ühe õhtu comeback'i. 

Pärast Viljandit jõuab «Urjoh, hunti!» tuur Tartusse ja 23. novembril esineb bänd Tallinnas. 

Nikns Sunsi laulja Priit Oks rääkis, et viimane album oli neil välja tulnud vististi aastal 2011. «Vahepeal olime tõesti juba hobi korras tegutsev bänd ja stuudios koos ei käinud, siis aga avastasime, et meil on koos väga palju lahedat materjali, millega tuleks tegeleda.»

Oks lisas, et viimased poolteist aastat on kuueliikmeline koosseis olnud tubli, kuid enne seda ühel aastal andsid nad vaid kaks live-kontserti. «Sel aastal saab juba novembriga kolm kirja.» Samuti on tuleval kevadel Nikns Sunsil plaanis osaleda «Tallinn Music Weekil». «Meil on kavas selle uue plaadiga toimetada natuke maailmamuusika radu ja vaatame, kuidas meid mujal vastu võetakse,» lausus Oks. 

Nikns Suns ehk läti keeles Kuri Koer on kooslus, mis loob sümbioosi pärimusmuusikast ja rokist. Enda kohta on nad öelnud, et ürgsest väest ja sütitavast energiast tulvil helikombinatsioonide hulgast leiavad kõrvu paitavaid noote nii pärimusmuusika kui ka roki ja raskepäraste metal-kõlade austajad.

«Pärast mõneaastat vegeteerimist on kurjad koerad taas jõust ja energiast pakatavad ning valmis looma uusi legende oma ülesastumistest,» ütles Oks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles