Reservõppekogunemisel osalejate tasu suureneb

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservväelaste kogunemine Tallinna Sidepataljoni aastal 2016. Foto on illustreeriv.
Reservväelaste kogunemine Tallinna Sidepataljoni aastal 2016. Foto on illustreeriv. Foto: RAUL MEE/

Kaitseminister Jüri Luik allkirjastas määruse, mille kohaselt saavad reservõppekogunemisel osalejad alates tulevast aastast tegevväelase omale ligilähedast palka.

Minister ütles, et neli aastat tagasi kehtestatud toetusemäärad jäid palkade kasvu arvesse võttes ajale jalgu.

«Reservväelased peavad olema motiveeritud osalema õppekogunemistel, sest nende roll sõjalise riigikaitse valmisoleku tagamisel on määrava tähtsusega,» lausus ta.

Kalendripäevapõhiselt tõuseb õppekogunemisel osalemise eest makstav toetus sõduritel 37, allohvitseridel 40 ja ohvitseridel 50 euroni. Seni oli see sõduritel 27, allohvitseridel 30 ja ohvitseridel 40 eurot päevas. Samuti suureneb väljaspoolt Eestit õppekogunemisele tulijate sõidukompensatsioon 70 eurolt 120 eurole. 

Muudetud määrus kaitseväeteenistuse seaduses jõustub 1. jaanuaril 2018, mis tähendab, et see hõlmab ka järgmisel aastal asetleidvat suurõppust «Siil».

Toetuse tõstmise eesmärk on vähendada reservväelaste rahulolematust tasustamisega ning suurendada nende huvi õppekogunemistel ja riigikaitses osalemise vastu. Ühtlasi paraneb reservväelaste võime keskenduda õppekogunemise eesmärkide täitmisele, mis tagab parema valmisoleku sõjaliseks riigikaitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles