Balti Vara ehitusobjektilt leiti illegaalne välistööline

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauge tänav 24 maja ehitusel tegutses illegaalselt Ukraina tööline.
Kauge tänav 24 maja ehitusel tegutses illegaalselt Ukraina tööline. Foto: Elmo Riig

Politseinikud ja maksuametnikud vaatasid neljapäeval üle viis Viljandi ehitusobjekti ja leidsid ebaseaduslikult ametis oleva ukrainlase, kellele määrasid 120-eurose trahvi. Kauge tänav 24 asuvalt objektilt leitud ehitajal polnud tööluba.

Lõuna prefektuuri migratsioonijärelevalve juhtivametnik Eero Mango tõdes, et Viljandimaal on see pigem tavapärane juhtum. Ta rääkis, et eelmise aastaga võrreldes on juhtumite kasv märgatav ja järgmisel aastal võib see veel suurem olla. Mango selgitas, et Eesti majandusjärg on parem kui Moldoval, Ukrainal või Valgevenel. Nendest riikidest otsivad ettevõtjad töölisi ise või kasutavad selleks rendifirmasid.

Mango nentis, et põhjus võib olla maksudest pääsemises, aga ka teadmatuses või kiirustamises dokumentide esitamisel. «Vajadus töötajate järele tekib kiiresti ja bürokraatiamasin ei jõua nii kiiresti järele,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles