Kaitsja tahab 17-aastase neiu tapmise istungile kutsuda seksuoloogi

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tairo Poopuud süüdistatakse tuttava neiu mõrvas.
Tairo Poopuud süüdistatakse tuttava neiu mõrvas. Foto: Elmo Riig

Täna Viljandi kohtumajas peetaval eelistungil tegi 17-aastase neiu vägistamises ning tapmises süüdistatava Tairo Poopuu kaitsja Sirje Must kohtule ettepaneku, et võimaliku seksuaalse asfüksia uurimiseks kutsutaks kohtusse ekspert Imre Rammul.

Asfüksia on eluohtlik seksuaalse rahuldamise viis, mil rahuldus saavutatakse poomisel tekkivast lämbumistundest. Must põhjendas Rammuli kutsumist kohtule, et vanema prouana ei oska ta noorte seksuaalteemasid käsitleda. Samas ei väitnud Must ega ka Poopuu kohtus kordagi selgelt, et selle juhtumi puhul oli kindlasti tegu eluohtliku seksmänguga.

22-aastane Poopuu on korra elus juba vägistamise eest süüdi mõistetud ning selle eest kaks ja pool aastat vanglas olnud. Esimese vägistamise pani ta toime 16-aastaselt. Viru vangla ametnikud hindasid kolm aastat tagasi, et suure tõenäosusega paneb Poopuu viie aasta jooksul toime uue raske kuriteo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles