FOTOD. Õhtuhämaruses läks liikvele rohkesti mardisante

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile võis Viljandi kodude ukse tagant kuulda mardilaulu, sest ringi jooksid värvitud nägudega karvastesse vammustesse riietunud mardisandid. Mardikoolituse juhendaja Kairi Leivo täheldas, et sel aastal oli mardisante eriliselt palju ning üleskutse süüdata neid ootavate kodude ees küünlaleek kandis vilja.

„Terve Viljandi linn oli mardisante täis, see aasta oli väga palju marte,” ütles mardikoolituse juhendaja Kairi Leivo. Mardisandid kogunesid eile kell 18 pärimusmuusika aida ees, et sealt üheskoos liikvele asuda. „Kogunesime aida ees, seejärel jaguneti gruppideks ja kõik läksid linna peale jooksma,” kirjeldas Kairi Leivo. „Väikeseid mardisante oli küll tohutult palju.”

Kairi Leivo sõnul läks ta isegi koos oma kambaga mardijooksule. „Neljas peres käisime ja uksed tehti lahti,” rääkis ta. „Oi, seda õnne, mis sinna sisse visati!”

Ühtlasi tegid sel nädalal marditraditsioonidele pühendatud programmi "Mardimöll" eestvedajad kohalikele üleskutse süüdata küünlad nende majade ette, kuhu mardid on oodatud. „Küünlaleeke nägime mitmel pool ning loodetavasti laieneb see kogu Eestile – kus õnne on vaja, sinna võiks küünlaga kutsuda,” ütles Kairi Leivo. „Varsti on kadripäev ja siis võiks sama asja teha.”

Copy
Tagasi üles