Kaasava eelarve tingimusi tuli lugeda kahest dokumendist

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavolikogu määrus ütleb, et kaasava eelarve raha eest tehtav objekt peab olema pärast valmimist Viljandi linna omandis. Sel põhjusel jäi teiste seas kõrvale ka Viljandi Jaani koguduse idee remontida kiriku torn ja paigaldada sellele ajanäitajad. Linnavalitsus ei salga, et see on kaasava eelarve ajaloo üks parema eeltöö ja detailsusega koostatud ettepanek.
Viljandi linnavolikogu määrus ütleb, et kaasava eelarve raha eest tehtav objekt peab olema pärast valmimist Viljandi linna omandis. Sel põhjusel jäi teiste seas kõrvale ka Viljandi Jaani koguduse idee remontida kiriku torn ja paigaldada sellele ajanäitajad. Linnavalitsus ei salga, et see on kaasava eelarve ajaloo üks parema eeltöö ja detailsusega koostatud ettepanek. Foto: Jaan Männik / Tõnno Habicht (montaaž)

​Viljandi linnavalitsuse määrus ei sõnasta, et kaasava eelarve eest tehtav objekt peab kuuluma linnale. Küll aga teeb seda teine õigusakt, millele polnud ideede esitamise veebikeskkonnas viidatud.

Eilses Sakalas ilmunud artiklis «Kaasava eelarve lõpphääletusel jääb paar kohta tühjaks» oli Viljandi linnavalitsuse väide, et 30 000 euro eest ehitatav või korrastatav objekt peab olema linna omandis. Selle põhjendusega tunnistati mitu ettepanekut, näiteks Viljandi Jaani kiriku torni remontimine ja sellele ajanäitajate paigaldamine, ebasobivaks ning jäeti rahvahääletusest kõrvale.

Tuhka pähe

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles