Piiks-piiks ja poekott täitub

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Toidukorvi eest maksmiseks ei pea inimesed enam sõrmegi liigutama: neljakohalise koodi sisestamise asemel saab arve eest tasuda pangakaarti kassaterminali lähedal viibates. Tänavu oktoobri keskpaigas otsustasid Eesti pangad tõsta viipemakse limiidi 10 eurolt 25 euroni.

«Limiidi tõstmise peamine põhjus oli kaardikasutajate mugavus. Samuti see, et viipemaksed kogusid kiiresti populaarsust nii eraisikute kui müüjate seas,» ütles SEB Balti digitaalse strateegia juht kaardi- ja makselahenduste valdkonnas Meelis Nurk ning lisas: «Kuna 25-eurose limiidi alla mahub juba 75 protsenti Eestis tehtavatest kaardimaksetest, oli limiiti tõsta üsna loogiline.»

Viipekaardi populaarsuse kasvu pärast limiidi suurendamist on täheldanud ka Viljandi Männimäe Selveri juhataja Kati Pell. «Selle ajaga võrreldes, kui makselimiit oli veel 10 eurot, on viipemaksete tegemine sagenenud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles