Koolimaja maksis väga hea muusikakeskuse hinna

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2000. aastal pani Halliste vald oksjonile õpilaste nappuse tõttu suletud Ülemõisa koolimaja. Seda möödunud sajandi algul ehitatud hoonet tahtis osta vaid Kai Kannistu. Nii sai ta selle alghinnaga, mis oli tema meenutust mööda võrreldav väga hea muusikakeskuse hinnaga.

Toona töötas energiast pakatav Kannistu sealsamas üle tee Kaarli rahvamaja juhatajana ja sestap talle hull idee kahel korrusel 700 ruutmeetrit peitev hoone osta pähe tuligi. Nüüd Karksi valla kultuurikeskuse juhataja ametis olev naine on investeeringuga väga rahul, sest koolimajast on sündinud tema unelmate kodu.

Eriti uhke on Kai Kannistu poolteise hektari suurusel kinnistul laiuva liigirikka pargi üle. «Üks mu Tallinna sugulane ütles, et ainuüksi vana suure kase eest, mis sellel kasvab, oleks võinud maksta sama raha, mis mul läks terve kompleksi ostmiseks,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles