Põllumajandusentusiast harib rändnäitusega Eestit

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastemõisa lasteaia lapsed osalesid teraviljapeenarde projektis tänavu ja tõenäoliselt on hakkamas ka järgmisel aastal jätkuprojektis.
Vastemõisa lasteaia lapsed osalesid teraviljapeenarde projektis tänavu ja tõenäoliselt on hakkamas ka järgmisel aastal jätkuprojektis. Foto: Egon Valdaru

​Leides, et eestlased on maaelust võõrdunud ning isegi maaülikooli lõpetajad ei tunne enam teravilju, algatas agronoom ja ajakirjanik Heino Laiapea kevadel projekti «100 teraviljapeenart», mille tulemusena koostatud rändnäitusega ta nüüd mööda Eestit käib ja rahvast harib. 

Kevadel jagas Laiapea kõikjal Eestis, sealhulgas suurtes linnades välja 100 teraviljakomplekti kaheksa sordi, sordikirjelduse ning külvi- ja kasvatusõpetustega. Eesti taimekasvatuse instituudi sordiaretajad olid inimestele jagamiseks valinud odrad «Maali» ja «Anni», kaera «Kalle», kõige uuemad suvinisusordid «Voore» ja «Hiie», põldherned «Kirke» ja «Mehis» ning põldoa «Jõgeva». 

Maiad varesed

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles