Viljandi Tulevik lõpetas hooaja stiilse võiduga kartulipõllul

Marek Tiits
, jalgpallivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Kähr sepistas hooaja viimases mängus oma kolmanda tabamuse, mille abil teenis Tulevik väärika võidu raske vastase üle.
Kristen Kähr sepistas hooaja viimases mängus oma kolmanda tabamuse, mille abil teenis Tulevik väärika võidu raske vastase üle. Foto: Marit Stepanova

Premium-liiga hooaeg on lõppenud. Viimase vooru kohtumised peeti kõikjal ühel ajal ning Viljandi meestel tuli bussirataste alla võtta pikk tee sadamalinna Sillamäele. Sealt naasti väärika 1:0 võiduga.

Kogu mängule vajutas tugeva pitseri kartulipõldu meenutav väljak, mis nullis mõlemal meeskonnal võimaluse lühikeste söötudega positsioonirünnakuid ehitada. Hüplev pall tappis nii platsiperemeeste kui külaliste mängutehnika ning ohtrad pallikaotused vaheldusid mõlemapoolsete valesöötude kaskaadiga.

Veerandtunnise mängu järel võtsid kalevlased ohjad oma kätte ning surusid mulgid üsna sügavale kaitsesse. Ometi nood ei murdunud ning üle tüki aja koosseisu kuulunud Sander Posti ning tema keskkaitsepaarilise Janar Õunapi eeskujulik töö peatas sillamäelased trahvikastis. 41.–43. minutil tegi Tuleviku väravavaht Karl-Romet Nõmm ridamisi tõrjeid ja hoidis oma meeskonna sellega vee peal.

Üldiselt poolaja teisel poolel mängupilt siiski pigem võrdsustus ning rünnakulained leidsid vaheldumisi aset mõlemas väljaku otsas. Pausile mindi aga nulligiivi tablool särades.

Teist poolaega alustas selgelt teravamalt Kalev, ent Viljandi seisis ja nullis kalevlaste rünnakuüritused. 63. minutil suutis Sillamäe meeskond ühe harvadest headest söötudest mängu jooksul platsi kiuste teele panna ning Aleksandr Volkov pääses Nõmmega silmitsi. Tühja väravasse virutamise asemel põrutas Volkov palli aga posti, kust see väljakule tagasi põrkas ja viljandlaste poolt klaariti.

Mängu lõpuosa kuulus täielikult viljandlastele. Vlasi Sinjavski, Herol Riiberg ja Roger Teor vahetasid omavahel ridamisi häid sööte ning Kristen Kähril jäi kahel korral puudu külmast närvist, et Sillamäe väravavahiga üks ühele pääsedes skoor avada.

86. minutilt parandas Kähr aga oma eelmised eksimused, kui suunas ühe puutega tühja väravasse vasakult äärelt tulnud Roger Teori suurepärase söödu. Lõpuvileni seisti seejärel kaitses vankumatult ning Viljandi Tulevik lõpetas hooaja täpselt samuti, nagu oli seda alustanud, 1:0 võiduga Sillamäe Kalevi üle.

Tulevik teenis käesoleval hooajal 28 punkti, mida on kuue võrra enam, kui suudeti eelmisel kõrgliigahooajal. See andis liigatabelis üheksanda koha, mis tähendab, et tuleb siirduda üleminekumängudele. Jalgpallifännide hulgas räägitakse juba üsna valju häälega kuulujutte, mille kohaselt Sillamäe Kalev ei pruugi järgmisel hooajal kõrgliigas jätkata, mis tähendab, et üleminekumängude pidamine ei ole aga Tuleviku meestele sugugi kindel.

Ootamatuid pöördeid aga on kõrgliigavutis veelgi: vahetult peale Levadia-Flora kohtumist teatas Postimehe spordiportaal, et Tallinna FC Levadia ja Tallinna FCI on otsustanud ühineda, mis tähendab, et kõrgliigas jääb üks klubi vähemaks. Lähemat infot liitumise kohta lubati anda esmaspäeval.

Kas ja millal üleminekumängud üldse tulevad ning kui tulevad, siis kes neid mängima hakkab, peaks seega selgeks saama lähipäevil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles