Viljandi baleriinid koguvad Hooandjas hoogu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Jakobsoni kooli Balletistuudio kavandab suvel osaleda rahvusvahelisel tantsufestivalil Itaalias.
Viljandi Jakobsoni kooli Balletistuudio kavandab suvel osaleda rahvusvahelisel tantsufestivalil Itaalias. Foto: Elmo Riig

Viljandi Jakobsoni kooli balletistuudio kavatseb suvel osaleda rahvusvahelisel tantsufestivalil «Meet the Tradition», mis peetakse juulis Itaalias Toscanas. Stuudio on algatanud veebikeskkonnas Hooandaja.ee selle tarvis toetuste kogumise aktsiooni.

Viljandi Jakobsoni kooli balletistuudios õpib tantsu 125 noort tantsijat, keda juhendavad Katrin Hommik ja Marit Neering. Stuudio alustas tänavu 26. hooaega.

Stuudio eestvedaja Katrin Hommik põhjendab veebilehel mainekast ja põnevast festivalist osavõttu kui harivat ja põnevat kogemust noorte Viljandi tantsuhuviliste tarvis. «Osaleda saab erinevates tantsukategooriates, seega  näha saab väga erinevat tantsu. Õppida-areneda saab töötubades, mida juhendavad tipptantsijad. Ühesõnaga – tantsijale vägev pakett!» on lehel kirjas.

Jakobsoni kooli balletistuudio tantsijad on aastate jooksul esinenud Tšehhis ja Saksamaal, Hispaanias ja Itaalias, Ukrainas ja Poolas, Lätimaal ja Prantsusmaal. Itaalias jõudsid tantsijad rahvusvahelise balletikonkursi finaali, Ukraina ja Poola rahvusvahelistelt tantsukonkurssidelt toodi eri kategooriates laureaaditiitleid. Prantsusmaal osales balletistuudio maailma laste festivalil, mille tarvis valmistati ette omapärane folkloorikava.

Laupäeva pärastlõunaks oli Hooandja veebikeskkonnas Viljandi baleriine aidanud kolm inimest. Projekti eesmärk on koguda 1000 eurot. Praeguseks on olemas 95 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles