Vast valitud linnapea: teen seda tööd täie rauaga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi opositsioon oli esitanud ka oma kandidaadi Helmen Küti, läks Viljandi uue meeri valimine ootuspäraselt – kümmekond minutit enne kella 17 valis volikogu uueks linnapeaks reformierakondlase Madis Timpsoni.

«Hakkame siis lugema!» võttis veidi varem kolmeliikmelisse häältelugemiskomisjoni kuulunud sotsiaaldemokraat Juhan-Mart Salumäe kõige raskema töö enda peale, samal ajal kui komisjoni IRL-i kuuluv esimees Marko Tiitus valgele tahvlile hääli üles märkis. Komisjoni kolmandal liikmel, EKRE esindajal Jaak Madisonil ei jäänud üle muud kui toimuva korrektsuse tunnistajaks olla.

«Madis Timpson – poolt. Madis Timpson – poolt. Madis Timpson. Helmen Kütt. Helmen Kütt,» loetles Salumäe iga sedelit volinikele näidates. Kokku sai Madis Timpson 16 ja Helmen Kütt 11 poolthäält ehk vastavalt sellele, kuidas koalitsiooni ja opositsiooni piir jookseb. Rikutud sedeleid ei olnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles