Vastu tahtmist rahvamees

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karu
Alar Karu Foto: Kristi Markov

Tõenäoliselt kinnitatakse haldusreformi järel senisest veelgi suuremaks paisunud Viljandi valla juhiks mitmekordne Tarvastu vallavanem Alar Karu. Mis on selle valimisvõitluses võimsa häältesaagi korjanud mehe populaarsuse saladus?

Naljahambad on ennegi ilkunud, et mis vallavanem see Karu ikka on, kui ta elab linnas. Viljandis Männimäel resideeruv avaliku sektori tippjuht ise kommenteerib olukorda nii: «Mõeldes selle peale, kuidas inimesed tänapäeval liiguvad ja kus tööl käivad, pole midagi imelikku, kui mina, põline Tarvastu valla elanik, käin selle keskusesse tööle mujalt. Aeg, kui teepikkust mõõdeti vankri päevateekonna pikkusega, on möödas. Pigem käiakse tööle hoopis väljapoole maakonda.»

Tõsi, Alar Karu on Tarvastu vallas elanud päris palju aastaid. Sündinud on ta küll Võrus, aga Mustlasse kolis emaga elama juba siis, kui oli kuueaastane. Põrssapõlves möödusid tema suved aga endises Viiratsi vallas Mähma külas, kus oli elamine tema vanaemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles