Juhtkiri. Reform kärbib

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

«Kõige suurem riskigrupp on need omavalitsusjuhid, kes on oma tööd teinud pikka aega. Kui ikka kümme aastat või enam on töötatud vanade põhimõtete järgi, siis muutub oht kogu aeg suuremaks,» ütleb tänases Sakalas keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler endise Kõpu vallavanema Tõnu Kiviloo juhtumist ajendatuna.

Ühtlasi märgib Ombler Kiviloo näite varal, et kui inimene on väikses kohas olnud kaua võimul, koondub tema kätte väga suur otsustuspädevus. «Neid otsuseid, milles ta süüdi mõisteti, sai ta üksinda teha,» täpsustab kõrge politseiametnik.

Tuleb teha vahet, et korruptsioonikuritegude büroo juht räägib ohtudest ja tõenäosusest, mitte ei väida, et iga üle kümne aasta pisikest omavalitsust juhtinud mees või naine on oma võimu kuritarvitaja. Ent nood tsitaadid väärivad sellegipoolest tähelepanu ning kaasamõtlemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles