Repliik. Soosaar, Loodus ja Aru

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sedapuhku tuleb endale avalikult tuhka pähe raputada, sest valearusaam sellest, milline Viljandi linnapea on terve valimistevahelise tsükli ametis olnud ja milline mitte, on osutunud Sakala toimetuses just nagu umbrohuks, mis ikka ja jälle õitsele lööb.

Olgu siis nüüd puust ja punaseks tehtud: Ando Kiviberg ei ole esimene Eesti taasiseseisvumise järgne Viljandi meer, kes on juhtinud linna kogu kindlaks määratud ametiaja jooksul, nagu seisis eilses juhtkirjas. Selline väide ei ole tõene ka siis, kui mitte arvestada 2015. aasta kevadel esimese koalitsiooni lagunemise tõttu tekkinud võimuvaakumit. Ka niisugusel juhul ei kehti too väide isegi mitte selle aastatuhande, saati siis kogu taasiseseisvusaja kohta.

Andres Soosaar, Tarmo Loodus ja Peep Aru – kõik need mehed on suutnud varem sama mida Ando Kiviberg nüüd. Ainult et ei ole kah. Nimelt olid nood kolm nimetatut nii-öelda stardist finišini linnapead ajal, mil kohalikke valimisi lahutas kolm, mitte neli aastat. Niisiis on korrektne väita, et Kiviberg on esimene, kes suutis ametiraha kandes algusest peale ära näha nelja-aastase tsükli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles