Juhtkiri. 4

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Kui väita, et homme tagasi astuv linnapea Ando Kiviberg on iseseisvuse taastamisest alates ainus kogu nelja-aastase valimistevahelise tsükli ametis olnud Viljandi meer, pole see päris täpne. 2015. aasta 23. aprilli volikogu istungil astus ta ametist tagasi, et juba samal õhtul uue võimuliidu juhina uuesti linnapeaks valitud saada. 

Sisulises mõttes on nimetatud väide aga muidugi õige. Kui eelmainitud minutid välja arvata, on meerikett olnud Kivibergi kaelas kogu kindlaksmääratud ametiaja. Sellest johtuvalt on ka tema tööle hinnangut anda veidi keerulisem kui varasemate linnapeade omale, sest pikk ametiaeg on endaga kaasa toonud palju õnnestumisi, aga ka probleeme. Arvestada tuleb sedagi, et igal ametisse astuval võimul on võimalik noppida eelkäijate töö vilju, samamoodi kui ka nende külvatud seeme võib küpseks saada alles järglaste rõõmuks. Ja kui palju ühest või teisest teost on üldse linnapea teene või möödalask?

Ando Kivibergi juhitud Viljandis on üksjagu kohti korda saanud. Mõelgem kas või Lossi ja Vaksali tänavale. Linna on üle-eestiliselt rohkem märgata, rahvusvahelised hansapäevad möödusid edukalt ning käima on pandud kaasava eelarve süsteem, ehkki see tihti perutama kipub. On see nüüd tingitud Kivibergi vedamisest või üldise meelsuse muutumisest, kuid silmanähtavalt on Viljandis edenenud kogukondlik mõtteviis, millest linlased mitme vahva ettevõtmise kaudu osa saavad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles