«VolkStuudios» kõlavad Süüria armastuslood

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Volkonski
Peeter Volkonski Foto: Pärimusmuusika keskus

Muusika kuulamise sarjas «VolkStuudio» kõlavad täna kell 19 pärimusmuusika aidas Peeter Volkonski valitud Süüria lembelood. Suur melomaan lubab dramaatilist ja emotsionaalset õhtupoolikut, kus saab kuulata ja teada, kuidas lõppes seitsmendast sajandist pärit lugu Leyli ja Majnuni armastusest.

«VolkStuudio» juhi Peeter Volkonski sõnul on Süüria romantilised lugulaulud teosed, mis koosnevad erinevate sündmuste jadadest. Muusikapalad muudab huvitavaks tava, miskohaselt ühte loosse pannakse kokku erinevate poeetide tekstid erinevatest aegadest. «Näiteks üks osa laulutekstist on pärit X sajandist, aga lõppsõnad on pärit hoopis luuletajalt XX sajandist,» kõneles ta.

1. novembri õhtut sisustavad laulud, mille tekstid kõnelevad Araabi poeetide enim käsitletud armastusloost. «Mis vea noormees Majnun oma armsamale lauldes tegi ja kuidas lugu lõpeb, selgub kohapeal,» ärgitab Peeter Volkonski kõiki kohale tulema ja tunnistama, kui põnev on  maailm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles