Mehed ja mudilased laulavad emadele

, korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval kell 16 on Viljandi maagümnaasiumi algklasside maja saalis kontsert «Koorimuusikaga mais, emadepäeva eel».
Laupäeval kell 16 on Viljandi maagümnaasiumi algklasside maja saalis kontsert «Koorimuusikaga mais, emadepäeva eel». Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Eeloleval laupäeval, 7. mail kell 16 on Viljandi maagümnaasiumi algklasside maja saalis Jakobsoni tänav 42 kontsert «Koorimuusikaga mais, emadepäeva eel».

Viljandimaa koorimuusikat tutvustava sarja teisel kontserdil, kus astuvad üles  meeskoor Sakala ja maagümnaasiumi mudilaskoor, ei kõla ühtegi otse emadele kirjutatud laulu, ometi on see esinemine pühendatud neile.

«Otsustasime, et laulame seekord hoopis muredest, millega emad on pidanud aegade jooksul kokku puutuma: sõjast, sõttaminekust, lahkumisest, loobumisest ja valust, aga ka lepitusest, andestusest ning uhkustundest oma vaprate poegade, vendade ja meeste üle,» kommenteeris repertuaarivalikut Sakala dirigent Mareks Lobe.

«Laulame sõjast ja rahust ka ülekantud tähenduses, sest eks igaüks tea omast käest, kui palju võib olla inimsuhetes lahkarvamusi ning leppimisi ja sisemise rahu taasleidmist,» lisas ta.

Viljandi maagümnaasiumi mudilaskoor, kelle dirigent on Malle Pisarev, laulab  kodust, suvest ning emade ja laste igapäevarõõmudest.

Lisaks esineb kontserdil Eesti meestelaulu seltsi üle-eestilise võistluse vanuserühma võitja Rimo Bachmann, kelle juhendaja on Ene Raju.

Kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles