Viljandimaal oli suurim üllataja Suure-Jaani gümnaasium

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Üle-eestilises riigieksamite tulemuste edetabelites parandasid Viljandimaa koolide arvestuses positsiooni Viljandi, Suure-Jaani ja Tarvastu gümnaasium, kohta hoidis Kitzbergi gümnaasium ning langes Abja gümnaasium.

Maakonnas oli eksamitulemuste poolest endiselt esimesel kohal Viljandi gümnaasium, mis kerkis üleriigilises arvestuses 17 koha võrra. Selle kooli direktor Ülle Matsin lausus, et nad jälgisid eile sihtasutuse Innove riigieksami tulemuste analüüsi pressikonverentsi veebiülekannet tõelise hasardiga.

Viljandi gümnaasiumis tehti käesoleval aastal edukamalt eesti ja inglise keele eksamit, seevastu matemaatikas olid tulemused veidi kesisemad. Matsini sõnul kajastus üleriigiline madalam matemaatika skoor ka nende kooli tulemustes. «Viljandi gümnaasiumi tulemused on üldiselt stabiilsed, mingisuguseid suuri kõikumisi meil ei ole,» lausus ta.

Matsin lisas, et eelmise aasta eesti keele riigieksamite tulemusi jälgides saadi gümnaasiumis aru, et õppes tuleb teha muudatusi. Seetõttu peeti nõu spetsialistidega, et välja töötada uusi eesti keele õpetamise taktikaid.

Direktori sõnul on eriti huvitav jälgida, millised tulevad nende kooli eesti keele tulemused 2018. aastal, sest sellest sügisest lõimiti eesti keele ja kirjanduse õpe üheks. Matsin lisas, et head asjatundjate nõuanded avaldasid mõju juba sel aastal ning tulemused olid ootuspärased.

Üllataja Suure-Jaani

Mullusega võrreldes paranesid Suure-Jaani gümnaasiumi eksamitulemused märkimisväärselt: emakeele riigieksami tulemus oli saja palli arvestuses üle 10 punkti kõrgem, samuti kasvas inglise keele eksami sooritamise edukus peaaegu poole võrra. Tänu headele tulemustele parandas Suure-Jaani gümnaasium oma asukohta üleriigilises edetabelis 39 koha võrra ning oli Viljandimaa suurim tõusja.

Suure-Jaani gümnaasiumi direktor Evald Sepp ütles, et edetabelid üht-teist siiski õppetöö kohta näitavad, ehkki väga tõsiselt nendesse andmetesse suhtuda ei tasuks. «Ajad on olnud keerulised ja ebastabiilsed 2014. aastast saati. Nüüd püüame taas stabiilsust saavutada,» sõnas Sepp.

Oskus suunata

Evald Sepa sõnul paranesid Suure-Jaanis inglise keele tulemused eeskätt seetõttu, et õpilased hindavad oma võimekust võõrkeeles realistlikumalt. Et inglise keele eksamit saab sooritada eri tasemetes, on Sepa sõnul väga tähtis õpetaja roll. «Tänapäeva noor on üsna ebakindel ning ainealase soorituse hindamisel on õpetaja toetus ning suunamine väga olulised,» lisas Sepp.

Maakonna koolide arvestuses oli varem kõige nõrgemal kohal Tarvastu gümnaasium. Sel aastal kosus kooli kitsa matemaatika eksami sooritajate keskmine punktisumma peaaegu kümne palli võrra suuremaks, samuti paranesid inglise keele eksami sooritajate tulemused ning grammi võrra isegi eesti keele eksami punktid.

Tarvastu gümnaasiumiga vahetas maakonna pingereas koha Abja gümnaasium. Sealsed eesti keele, matemaatika ja inglise keele tulemused olid kõik eelmise aastaga võrreldes veidi nõrgemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles