Koolid vajavad eripäradega laste tõttu järjest rohkem abiväge

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu suvel 180. aastapäeva tähistanud Paistu koolis on tugiisikud uus nähtus. Direktor Merike Kald ütles, et nende vajaduseni jõuti esimest korda paar aastat tagasi.
Tänavu suvel 180. aastapäeva tähistanud Paistu koolis on tugiisikud uus nähtus. Direktor Merike Kald ütles, et nende vajaduseni jõuti esimest korda paar aastat tagasi. Foto: Marko Saarm

Heimtali põhikool saatis hiljuti Viljandi vallale taotluse, millega soovib 1. jaanuarist saada juurde kolm abiõpetajat ja suurendada õppejuhataja koormust, sest rohkem kui kolmandikule lastest on rakendatud individuaalne õppekava. 

Eero Metsvahi
Eero Metsvahi Foto: Elmo Riig

Oktoobris õpib koolis 138 last, neist kolm lihtsustatud õppekava järgi, kaks vähendatud õpitulemustega, neli väikeklassis ning 42 osalevad õpiabitundides ja saavad klassis lisaabi. Kooli direktor Eero Metsvahi (pildil) ütles, et kuna koos eelarve esitamisega peavad nad vallale teada andma ka töökohad, mida neil juurde oleks vaja, siis küsisidki nad lisaväge ennekõike abiõpetajate näol. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles