Õpetajad peavad täna Viljandis konverentsi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsioon tegi algust noortele mõeldud teavitustegevusega «Eneseväärtustamine on Sinu esimene töö» ning külastab ka Viljandi Gümnaasiumi.
Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsioon tegi algust noortele mõeldud teavitustegevusega «Eneseväärtustamine on Sinu esimene töö» ning külastab ka Viljandi Gümnaasiumi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Teisipäeval on Viljandimaa hariduskonverents «Õpetaja kui muutuste ja arengu võti». Konverentsil arutletakse õpetaja rolli ja võimaluste üle ning jagatakse häid praktikaid. Päeva jooksul toimuvad ettekanded, arutelud, inspireerivad kogemuste jagamised ja praktilised õpitoad, mis võimaldavad osalejatel paremini mõista õpetaja rolli muudatuste elluviimisel ning õppijate toetamisel.

Konverentsi esimeses osas jagavad välismaiseid kogemusi maakonna õpilased, õpetajad ja koolijuhtid. Konverentsi peaettekande peab Eesti haridusvaldkonna tunnustatud teadlane Grete Arro, kes selgitab uuenenud lähenemisi õppimisprotsessi kohta ning nende praktilise rakendamise võimalusi.

Konverentsi teises osas on 25 praktilist õpituba, mida juhivad Viljandimaa koolide ja lasteaedade õpetajad. Õpitubades jagatakse kolleegidele praktilisi näpunäiteid igapäevatööks, näiteks mängumeetodi kasutamisest koolitunnis, emotsioonidega toimetulekust ja ainetevahelistest lõimingutest.

Konverentsi korraldaja, Viljandi hariduse arengufondi juhi Urmo Reitavi sõnul keskendub kokkusaamine just õpetaja rollile tänapäevase õpikäsituse kontekstis.

Konverentsile on registreerunud üle 400 Viljandi maakonna lasteaia- ja kooliõpetaja, haridusjuhi ja haridusametniku. Konverentsi korraldavad Viljandimaa omavalitsuste liit ja Viljandi hariduse arengufond, koostööpartneritena Viljandi maavalitsus ja linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles