Juhtkiri. Pole inimest, pole probleemi (1)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Kui Viljandi linnavalitsus otsustas 2012. aasta lõpus tasulise parkimise lõpetada, asuti raekojas kohe ennustama, et varem või hiljem hakkavad taas kõlama hääled, mis nõuavad selle taastamist. Praeguseks ongi täpselt nii läinud.

Midagi hiromantlikku säärases ettekuulutuses polnud ja seda väga lihtsal põhjusel: Viljandis ollakse aastaid kesklinnas tasuta ja tasulise parkimise vahel jojotatud. See on klassikaline nokk-kinni-saba-lahti-olukord. Kui kesklinnas parkimise eest tuleb maksta, ei pane linna külalised seda tähele, saavad trahvi ning lahkuvad siit ebameeldiva mälestusega. Aga kui igal pool võib tasuta parkida, kurdavad vanalinna tsoonis äri pidada püüdvad ettevõtjad, et nende kunded ei leia oma autole kohta ja löövad käega.

Viljandi südalinnas parkimisega on niisiis igikestev häda. Ent ajapikku kipub ununema, et tegu on meeldiva hädaga, ükskõik kui paradoksaalselt see ka ei kõla.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles