Põhja-Sakala järel sündis tänasest Mulgi vald

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Sakala esimese vallasildi kinkis tulevasele omavalitsusele suvel riigihaldusminister Mihhail Korb. Selle võttis vastu tulevane vallavolikogu esimees Arnold Pastak.
Põhja-Sakala esimese vallasildi kinkis tulevasele omavalitsusele suvel riigihaldusminister Mihhail Korb. Selle võttis vastu tulevane vallavolikogu esimees Arnold Pastak. Foto: Elmo Riig

Lisaks laupäeval sündinud Põhja-Sakala vallale on maakonnas tänasest Mulgi vald. Viljandi valla laienemine Kolga-Jaani ja Tarvastu valla arvelt saab kinnituse ilmselt homme.

Uus vald tekib ametlikult üks päev pärast seda, kui valla valimiskomisjon on valimistulemused kinnitanud. Põhja-Viljandimaal allkirjastati kinnitusdokument reedel ning Mulgi valla valimiskomisjon kogunes tulemuste väljakuulutamiseks eile pool tundi enne keskpäeva Kulla leerimajja.

«Hommikul kontrollisin, et valimiskomisjonil ei ole Mulgi valla valimistulemuste suhtes ühtegi kaebust, ja seega on Mulgi valla alguskuupäev 24. oktoober,» ütles sealne valimiskomisjoni esimees Inge Dobrus. Ta lisas, et kui otsus on tehtud, pannakse teade üles kodulehtedele ja saadetakse Riigi Teatajasse otsus volikogu liikmete registreerimise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles