Ornitoloogiaühing algatas kampaania veelindude tapmise lõpetamiseks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ornitoloogiaühingu hinnangul tuleb arutu tapmise lõpetamiseks paika panna iga jahilinnuliigi küttimise mahud.
Ornitoloogiaühingu hinnangul tuleb arutu tapmise lõpetamiseks paika panna iga jahilinnuliigi küttimise mahud. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Eesti ornitoloogiaühing algatab kampaania, et seista vastu jahipidamise käigus veelindude massilisele tapmisele.

Igal sügisel võtavad tuhanded jahituristid Eestis osa legaalsetest veelindude tapatalgutest. Seda soosivad Eesti liberaalsed jahiseadused, mille muutmisest pole enamik asjaosalisi huvitatud. Eesti ornitoloogiaühing leiab, et lindude masstapmist lubavad seadused ei sobi tänasesse Eestisse, ning algatas rahvaalgatus.ee portaalis allkirjade kogumise jahiseaduse ja jahieeskirja muutmiseks.

Ornitoloogiaühingu hinnangul tuleb arutu tapmise lõpetamiseks paika panna iga jahilinnuliigi küttimise mahud, seada ülempiir jahiloa alusel küttida lubatud lindude arvule ning kehtestada maksimaalne ühe päeva jooksul kütitavate lindude arv jahipidaja kohta.

Igaüks saab anda oma digiallkirja veelindude tapatalgute lõpetamiseks rahvaalgatus.ee portaalis. 1000 allkirja täitumisel on riigikogul kohustus ettepanek menetlusse võtta. Esimese paari tunniga, mil sai allkirju anda, oli üle kümnendiku allkirjadest juba koos.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles