Kulka valmistub preemiaid jagama

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuri- ja spordiaasta parimate autasustamine.
Kultuuri- ja spordiaasta parimate autasustamine. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp ootab ettepanekuid maakonna kultuuri- ja spordipreemiate ning stipendiumide saajate leidmiseks. Preemia kandidaadiks võib esitada Viljandimaal tegutsevaid füüsilisi isikuid, mittetulundusühinguid ja organisatsioone.

Kultuuripärli preemiaga tunnustatakse kunsti, rahvakultuuri ning kehakultuuri ja spordi valdkonna inimeste tööd ja innustatakse erialast pühendumist. Kultuuripärli kandidaadiks võib esitada Viljandimaal tegutsevaid füüsilisi isikuid, kes on käesoleval aastal maakonna kultuuri- ja spordielu edendamises silma paistnud.

Aastapreemiapreemiaga tunnustatakse loome- ja spordiinimesi, kes on tänavu Viljandimaal mõjutanud vastava valdkonna arengut ja aidanud kaasa maakonna tuntusele. Aastapreemia kandidaadiks võib esitada nii füüsilise isiku kui isikute grupi.

Elutöö preemiaga tunnustatakse isikut tema pikaajalise väljapaistva loomingulise või spordialase tegevuse eest Viljandimaal. Elutöö preemia saajaks võib esitada vaid füüsilisi isikuid. Loomingulise stipendiumiga «Loo ja sära» toetatakse Viljandimaal elava ja tegutseva loomeinimese tegevust. Loomingulist stipendumi saab taotleda füüsiline isik isiklikult.

Spordistipendiumiga «Noor ja andekas Viljandimaa sportlane» toetatakse Viljandimaal elavaid ja tegutsevaid andekaid noorsportlasi. Kandidaadiks võib esitada 16–23-aastase sportlase, kes ei saa riiklikku toetust. Sõltuvalt spordialast võib toetuse saaja olla ka noorem kui 16. Taotluse stipendiumi määramiseks saavad esitada Viljandimaal tegutsevad spordiklubid. Stipendiumitaotlus peab andma ülevaate sportlase tulemustest ning tema sportliku arengu eesmärkidest.

Viljandimaa ekspertgrupp ootab vabas vormis ettepanekuid või taotlusi, milles on lühike kirjeldus kandidaadi loomingulistest või sportlikest saavutustest jooksval aastal, kandidaadi tutvustus ja andmed (nimi, isikukood, aadress, telefon, e-post) 20. novembriks  e-posti aadressil viljandimaa@kulka.ee või e-kulka kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles