PÄEVAKOMMENTAAR. Uus linnavõim säästab minu raha. 30 senti päevas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi lasteaedades koosneb hommikusöök erinevatest putrudest. Nüüd leiab linnavõim, et seda tuleks lastele tasuta pakkuda.
Viljandi lasteaedades koosneb hommikusöök erinevatest putrudest. Nüüd leiab linnavõim, et seda tuleks lastele tasuta pakkuda. Foto: LIIS TREIMANN/PM/EMF

Kui Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit olid Viljandi linna võimuleppe valmis kirjutanud ja ametikohad ära jaganud, avastati, et laua taga istub veel paar vaikivat tegelast. Nemad olid Keskerakonnast, aga nemad olid ikka õnnelikud. Selline mulje jääb, kui lugeda Viljandi uut koalitsioonilepingut.

Ühel hetkel said kaks suurt aru, et midagi peab siiski ka Keskerakonnale lubama, ja siis vist ei huvitanud enam kedagi, mida nad sinna leppesse panevad. Lubaduse hind jäi 47 000 euro kanti aastas, ning et see on linnaeelarves tühi-tähi, kiideti see heaks. Nii jõudis leppesse punkt, mis minu kui lapsevanema hinnangul on kindlasti tolle lepingu kõige rumalam ja mõttetum lubadus.

Suure rõõmuga antakse mulle kui lasteaialapse isale teada, et edaspidi hakkab linn minu lapsele tasuta hommikusööki andma. Ma ei saa sellest aru. Laps sööb lasteaias kolm korda päevas, miks on hommikusöök see, mida peaks tasuta andma? Lõunasöögi ja õhtuoote eest peab endiselt lapsevanem tasuma ning hommikusöök on neist söögikordadest kõige odavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles