VIDEO. 2000 leedlampi panevad Ugala 48 euro eest kuus õhtuti särama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teater õhtuses Viljandis.
Ugala teater õhtuses Viljandis. Foto: Elmo Riig

Septembri keskpaigast alates õhtust ja öist Viljandit kaunistama hakanud Ugala fassaadivalgustus võimaldab valgusmeistril panna teatrimaja helendama või vilkuma mitmes eri toonis. Igapäevaselt kasutatakse aga ühtlast kollakaspunast valgust.

Ugala uus välisvalgustus on üks osa arhitektuursest lahendusest, mis joonistab välja Viljandi ühe tuntuima maamärgi. Lahenduse väljatöötamisel on silmas peetud nii Valuoja orus asetseva Ugala tiigikalda maastiku eripärasid kui ka ligi 10 000-ruutmeetrise teatrimaja arhitektuurset joont, selle erinevaid tasapindu, laugeid katuseid ja merepinnast pea 40 meetri kõrguseni kerkivat lavatorni.

Et hoone valgustatud saakson kogu fassaadi ulatuses omavahel ühendatud leedlampide rivi, kus on üle 2000 valguselemendi. Neid saab vastavalt valguskujundusele erineva kiiruse ja värvusega põlema või vilkuma panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles