Keeletund harfimängijale: «Mu hõljuk on angerjaid täis!»

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui fraase õpetav keeleleht algab tavapäraselt viisakusväljenditega, siis lõpuks saab selgeks ka lause: «Mu hõljuk on angerjaid täis».
Kui fraase õpetav keeleleht algab tavapäraselt viisakusväljenditega, siis lõpuks saab selgeks ka lause: «Mu hõljuk on angerjaid täis». Foto: Marko Suurmägi

Et Viljandis oleval harfifestivalil osaleb väga paljudest riikidest inimesi, kes räägivad väga erinevaid keeli, on korraldajad teinud osalejatele väikese eesti keele õppelehe, mis lõpeb naljaga.

Kui keeleleht algab tavapäraselt tervitus- ja viisakusfraaside õpetamisega ning seletab ka paari muusikaga seotud terminit, siis selle lõpp pole sugugi tavapärane.

Osaleja, kes on usin keeleõppija, saab ka teada, kuidas öelda lauset: «Mu hõljuk on angerjaid täis.» Tegemist pole siiski harfimängijate väljanuputatud naljalausega, vaid see pärineb aastakümnete taha jäävast briti naljatrupi «Monty Python» sulest. Selle lausega tehakse nalja kehvade tõlgete üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles