Ööga kadus maakonnast kolm valda ja üks linn

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Sakala esimese vallasildi kinkis tulevasele omavalitsusele suvel riigihaldusminister Mihhail Korb. Selle võttis vastu tulevane vallavolikogu esimees Arnold Pastak.
Põhja-Sakala esimese vallasildi kinkis tulevasele omavalitsusele suvel riigihaldusminister Mihhail Korb. Selle võttis vastu tulevane vallavolikogu esimees Arnold Pastak. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põhja-Sakala vald on esimene uus vald, mis valimiste järel Viljandimaale tekkis ning juriidiliselt eksisteerib see alates laupäeva keskööst. Ülejäänud kaks valda tekivad tõenäoliselt uue nädala hakul.

Uus vald tekib ametlikult üks päev pärast seda, kui valla valimiskomisjon on valimistulemused kinnitanud. Põhja-Viljandimaal allkirjastati kinnitusdokument reedel.

«Ega peale juriidika täna midagi juhtunud,» kinnitas Suure-Jaani praegune vallavanem Tõnu Aavasalu, kes suure tõenäosusega jätkab ka Põhja-Sakala vallavanemana. «Ühtegi reaalset toimingut vallavalitsused just täna tegema ei pidanud. Täiesti tavaline laupäev,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles