Viljandi valla võitja partneritele tööd ei anna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vallas otsustasid võimuleppe kõnelusi alustada Isamaa ja Res Publica Liit, Vabad Vallakodanikud ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.
Viljandi vallas otsustasid võimuleppe kõnelusi alustada Isamaa ja Res Publica Liit, Vabad Vallakodanikud ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. Foto: Alar Karu

​Ehkki Viljandi vallas võidutsenud Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) võtab endale võimuliitu kaks partnerit ehk ühe valimisliidu ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE), jätab võitja kõik palgalised poliitikute ametikohad endale.

IRL-i tingimus võimukõnelusi alustades oli see, et talle kui volikogus napi enamuse saanud erakonnale peavad jääma vallavanema ja volikogu esimehe ametikoht ning kaks abivallavanema kohta. Valimisliit Vabad Vallakodanikud saavad volikogu aseesimehe ameti, aga EKRE-le ei pruugi üldse ameteid jääda.

Nimelt lepiti kokku seegi, et vallavalitsust ei koosta mitte nimekirjad, vaid vallavanem üksinda. Seega saab vallavanema kandidaat Alar Karu selle koostada oma soovide järgi. Karu sõnul on see vajalik, et juhtkond suudaks kolme valla ühendamisega paremini toime tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles