Mis teeb toidust mahetoidu?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mahetoit ehk ökotoit on tervislik ja puhas toit, mis ei sisalda organismile kahjulikke sünteetiliste taimekaitsevahendite jääke. Tarvastu Saariku Mahetalu eestvedaja Tiia Klein selgitas, et mahetoitu kasvatatakse kasutades esivanemate põlluharimise teadmisi kooskõlas tänapäevase tehnika ja teaduse arenguga.

«Mahepõllumajandus on loodushoidlik tootmisviis, mis põhineb tasakaalustatud aineringlusel ja kohalikel taastuvatel ressurssidel,» lisas ta. «Näiteks külvikorraplaan seitsme või üheksa väljaga, et ühel põllul kasvatatavat kultuuri vaheldatakse seitse kuni üheksa aastat järjest. Ühel aastal on seal ristikupõld loomasöödaks, teisel aastal kasvab seal rukis, kolmandal aastal aga hoopis kartul ja siis köögivili, kuni ring saab täis,» täpsustas talupidaja.

Mahetoitu propageerival koduleheküljel kirjutatu kohaselt pööratakse maheloomakasvatuses suurt tähelepanu loomade heaolule. Maheloomade kasvatamisel ei kasutata ennetavalt sünteetilisi veterinaarravimeid, antibiootikume ega kasvu­stimulaatoreid. Maheloomad saavad loomuomaselt käituda, viibida väljas ja süüa neile sobivat täisväärtuslikku mahesööta, milles pole geneetiliselt muundatud organisme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles