Viljandis on valimiste võiduks vaja 11 kohta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

VILJANDIS SÜNDIS Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liit, aga võimule see ei pääse, vaid see surutakse opositsiooni. Ja nood parteid kahekesi seda liitu ka ei teinud, vaid see tekkis, kui Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ning Keskerakond otsustasid, et hoopis nemad kolmekesi teevad võimuliidu.

Ajalugu näitab, et Viljandis on võiduks vaja vähemalt 11 kohta 27-liikmelises volikogus. Sotsid said üheksa.

OLI AASTA 1999. Eestis olid kohalikud valimised ja Viljandis läks linnapeanimekirjana valimistele vastu valimisliit Maramaa. Linnapea Tarmo Looduse juhtimisel tegi nimekiri hea tulemuse ja sai kümme kohta. Järgmisel päeval leidis Loodus end koos Maramaaga opositsioonist, sest täpselt sama hea tulemusega oli hakkama saanud valimisliit Kodune Viljandi. Kaks volikokku pääsenud väikest ehk kolmeliikmelised Keskerakond ja Reformierakond tegid võimuliidu seni opositsioonis istunud Koduse Viljandiga. Pisikesed otsustasid, kellele võim anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles