Harrastusteater ei tohi olla professionaalse teatri karikatuur

, ​kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauaaegne ajakirjanik ja Prantsusmaal Colmari linnas tegutseva harrastusteatri juht Igor Uibo on sündinud 1932. aastal Pariisis. Tal on aga Eesti juured ja Eesti on teda alati paelunud.
Kauaaegne ajakirjanik ja Prantsusmaal Colmari linnas tegutseva harrastusteatri juht Igor Uibo on sündinud 1932. aastal Pariisis. Tal on aga Eesti juured ja Eesti on teda alati paelunud. Foto: Erakogu

Igor Uibo on sündinud Pariisis ja elanud suurema osa oma elust Prantsusmaal, aga et tema juured on Eestis, peab ta ennast ühtaegu sügavalt prantslaseks ja eestlaseks.

Viimasel 15 aastal on Uibo alati neli-viis kuud Eestis veetnud ning jaganud siin oma väga mitmekülgseid kogemusi teatri, tantsukunsti ja muusika vallas. Ta on pidanud loenguid Prantsuse teatrist ning tantsu, eriti aga nüüdis- ja moderntantsu ajaloost Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias, Tartu ülikooli prantsuse keele osakonnas ja Tallinna ülikoolis.

Uibo tõeline kirg on teater, lavastamine. Ta on toonud välja enam kui 60 lavastust Prantsusmaal ja kolm Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles