Kolm erakonda tõrjusid Viljandis valimiste võitja võimult (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna liikmed otsustasid minna koalitsiooni koos Isamaa ja Res Publica Liidu ning Keskerakonnaga. Fotol vasakult Risto Kaljurand, Madis Timpson, Rein Triisa ja Innar Susi.

MARKO SAARM/SAKALA
Reformierakonna liikmed otsustasid minna koalitsiooni koos Isamaa ja Res Publica Liidu ning Keskerakonnaga. Fotol vasakult Risto Kaljurand, Madis Timpson, Rein Triisa ja Innar Susi. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit ja Keskerakond alustasid Viljandis koalitsiooni läbirääkimisi võimuliidu moodustamiseks. See kolme erakonna otsus tähendab, et valimised võitnud ja üheksa kohta volikokku saanud sotsiaaldemokraadid jäävad endiselt opositsiooni.

Reformierakonna kohaliku juhi Madis Timpsoni sõnul langes valik IRL-ile ja Keskerakonnale pärast Reformierakonna nimekirjas kandideerinud inimestega kohtumist. „Meil on olnud algusest peale kokkulepe, et kaasame otsustusprotsessi kõik inimesed, kes on panustanud valimistesse ning arutame kõik koos läbi võimalikud variandid. Inimesed arvasid, et meie senine koostöö varasemate koostööpartneriga on olnud hea ning seda tuleks jätkata,“ lausus Timpson.

IRL-i esindaja Harri Juhani Aaltoneni sõnul toimis varasem koostöö ladusalt ja seetõttu otsustati jätkata.

Keskerakonna kohaliku juhi Helmut Hallemaa sõnul on Keskerakond juba valimiste algusest peale öelnud, et nemad on valmis osalema koalitsioonis ning ei välista koostööd ühegi nimekirjaga.  

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles