PÄEVAKOMMENTAAR. Sotside tulevik – kõik või mitte midagi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmen Küti edu järgnevate ees oli küll mäe kõrgune,aga see ei pruugi talle linnapea kohta tuua. See omakorda tähendaks sotside opositsiooni jäämist.
Helmen Küti edu järgnevate ees oli küll mäe kõrgune,aga see ei pruugi talle linnapea kohta tuua. See omakorda tähendaks sotside opositsiooni jäämist. Foto: Marko Saarm

Viljandi sotsidel on pärast nende liidri Helmen Küti valimisvõitu seis, mida võib iseloomustada fraasiga "Kõik või mitte midagi". Võimuliitu kõlbab neil minna vaid juhul, kui Kütist saab linnapea.

1140 häält ehk lähimast konkurendist enam kui kaks korda suurem häälesaak tähendab seda, et Viljandi valija on oma kindla sõna öelnud. Helmen Kütist peab saama linnapea. Paraku võib selline suurepärane tulemus tähendada hoopis Pyrrhose võitu ning sotsid peavad leppima kohaga opositsioonis.

Mida me teame? Seda, et linnapeakandidaatidest tahab kõige rohkem seda kohta endale reformierakondlane Madis Timpson. Isamaa ja Res Publica Liit on selle koha neile hea meelega nõus andma, sest nende liider Harri Juhani Aaltonen ei saaks niikuinii kodakondsuse puudumise tõttu linnapeaks hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles