Kinno jõuab uus Eesti film

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinno jõuab uus Eesti film "Keti lõpp".
Kinno jõuab uus Eesti film "Keti lõpp". Foto: Kaader filmist

Neljapäeval esilinastub Viljandi Centrumi kinos uus Eesti film "Keti lõpp", milles teeb kaasa ka Ugala teatri loominguline juht Ott Aardam.

Priit Pääsukese Paavo Piigi auhinnatud näidendil põhineva situatsioonikoomikaga vürtsitatud debüütmängufilmi tegevus hargneb linna serval burgerirestoranis Kett, mis toimib maailma minimudelina. Peategelane ettekandja (Maiken Schmidt) on terane neiu, kes oma energiat ilmetusse kiirsöögikohta mattes on jõudnud elus surnud punkti. Üritades meelitada sellesse tühja uppuvasse laeva natukenegi rahvast, võitleb ta paratamatusega ega taha seda endale tunnistada.  

Loo taustaks on üleilmne majanduslik ja hingeline madalseis. Film tõstatab küsimuse, kas ja mis õigust on meil mõista kohut inimeste üle, kes selle all kannatavad, ning vahendite üle, mida nad sellest pääsemiseks kasutavad.

Kõrvalosades näeb Evelin Võigemasti, Ester Kuntut, Tiit Lilleorgu, Ilja Nartovit, Piret Krummi, Katariina Tamme, Henrik Kalmetit, Priit Piusi ja Mattias Naani.

"Keti lõpu" maailma esilinastus toimus Tšehhis 52. Karlovy Vary filmifestivali "East of the West" võistlusprogrammis tänavu 5. juulil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles