Kelgunöör, Oligarh ja Vana kala ehk KOV-kandidaatide välimääraja

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Markov

Midagi pole teha, rahvas kohe ei salli poliitikuid. Neid ei saa usaldada. Nad valetavad ja vassivad. Nad võtavad kõigepealt meie raha ja siis parseldavad veel takkaotsa riigi maha. Nii me arvame. «See on ju peast täitsa poliitik!» on diagnoos, mis laksab valusamalt kui jäätiseampsu kohtumine hambanärviga. 

Tõsi ta on: teatud isikuomadused peavad inimesel olema, et karmis poliitikamaailmas läbi lüüa. Õnneks on kohalike omavalitsuste valimised justkui eelkool: siia võetakse vastu ka veel rikkumata hinged. Neli aastat on just parasjagu pikk aeg, et terad sõkaldest eraldada ning selgust saada, kes kandideerisid südame sunnil, kes suuremale poliitilisele karjäärile hoo sissesaamiseks. 

Homme on järjekordsed vastuvõtukatsed ja vaevalt alljärgnev välimääraja teid valiku langetamisel aitab. Tuleb loota parimat ja karta halvimat, nagu eestlastele kombeks. Aga enne nii tähtsaid otsuseid võiks ju vähemalt törtsu nalja saada, eks?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles