Olümpiakomitee premeerib neljapaati korralikult

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapaat pani Ameerika Ühendriikides maailmameistrivõistlustel oma hooajale pronksise punkti. Eesti paatkonna koosseisus sõitnud viljandlasele Kaspar Taimsoole (vasakul) oli see rahvusvaheliste tiitlivõistluste kümnes medal, oma esimese suurvõistluste medali teenis paatkonna koosseisus viljandlane Kaur Kuslap (paremal). Paatkonda kuulusid veel pärnumaalased Tõnu Endrekson ja Allar Raja.
Neljapaat pani Ameerika Ühendriikides maailmameistrivõistlustel oma hooajale pronksise punkti. Eesti paatkonna koosseisus sõitnud viljandlasele Kaspar Taimsoole (vasakul) oli see rahvusvaheliste tiitlivõistluste kümnes medal, oma esimese suurvõistluste medali teenis paatkonna koosseisus viljandlane Kaur Kuslap (paremal). Paatkonda kuulusid veel pärnumaalased Tõnu Endrekson ja Allar Raja. Foto: Detlev Seyb / FISA

Eesti olümpiakomitee maksab sõudmise maailmameistrivõistlustel pronksmedali võitnud Eesti paarisaerulise neljapaadi meeskonnale preemiaks 26 000 eurot ja treener Matti Killingule 6500 eurot.

Urmas Sõõrumaa
Urmas Sõõrumaa Foto: Viktor Burkivski

Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa sõnul on sõudmine olnud Eesti tippspordi veduriks juba peaaegu kaks aastakümmet. «Ala eestvedajate, sportlaste ja treenerite maksimaalne pühendumine, pikaaegne süstemaatiline ja professionaalne töö alaliidu ja klubide tasemel on toonud tulemuse, kus aastatel 2000–2017 on Eesti sõudjad võitnud 23 täiskasvanute ja 19 noorte tiitlivõistluse medalit. See on muljetavaldav saavutus,» kõnele Sõõrumaa ning õnnitles veel kord paarisaerulise neljapaadi pronksise meeskonna liikmeid Kaspar Taimsood, Tõnu Endreksoni, Allar Rajat ja Kaur Kuslapit, treener Matti Killingut ja kõiki, kes selle saavutuse sünnile kaasa aitasid.

Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiad määratakse vastavalt 2013. aastal EOK täitevkomitee kinnitatud korrale. Selle kohaselt makstakse maailmameistrivõistluste kuldmedali puhul preemiat 38 000 eurot, hõbemedali korral 19 000 eurot ning pronksmedali puhul 13 000 eurot. Medalivõitjate treenerite preemia on pool sportlasele makstavast summast. Võistkondliku medalivõidu puhul tava kohaselt preemiasumma kahekordistatakse ning jagatakse medalistide vahel.

EOK maksab sportlaste ja treenerite preemiatelt lisaks 8125 eurot riigimakse, kokku kulub preemiatele 40 625 eurot. Väljamaksmisele mineva preemiaraha eraldab EOK taotlusel kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles