Ühing otsib tunnustamiseks vabatahtlikke abilisi spordis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline spordivabatahtlike liikumine SCULT kuulutas välja Eesti aasta spordivabatahtlike tunnustamise konkursi.
Rahvusvaheline spordivabatahtlike liikumine SCULT kuulutas välja Eesti aasta spordivabatahtlike tunnustamise konkursi. Foto: Scult

Rahvusvaheline spordivabatahtlike liikumine SCULT kuulutas teist korda välja Eesti aasta spordivabatahtlike tunnustamise konkursi. Erinevates kategooriates oodatakse tunnustamist väärivaid inimesi ja organisatsioonie 20. oktoobrini.

Eraisikutel ja organisatsioonidel on võimalik kandidaate üles seada kuues kategoorias.

  • Aasta spordivabatahtlik on peaauhind aasta parimale spordivabatahtlikule Eestis
  • Aasta spordivabatahtlik noor on spordivabatahtlik vanuses kuni 18 eluaastat
  • Aasta spordivabatahtlik rändur on vabatahtlikuna kaasa löönud väljaspool Eestit toimunud spordisündmustel
  • Aasta spordivabatahtlike kaasaja on organisatsioon või eraisik, kes on oma tegevusse (sündmus või klubi) vabatahtlikke eeskujulikult kaasanud
  • Aasta spordivabatahtlike sõber on organisatsioon või eraisik, kes on spordivabatahtlike tegevusele kaasa aidanud
  • Aasta spordivabatahtlike innustaja koolis on haridustöötaja, kes on motiveerinud õpilasi või üliõpilasi osalema vabatahtlikena spordivõistlustel ja spordiklubides

Võitjad kuulutatakse välja spordisõprade inspiratsioonipäeva "SCULT Fest 2017" galaõhtul 3. novembril Tallinna ülikoolis.

Konkursi eestvedaja Ott Pärna sõnul on vabatahtlikud iga spordisündmuse südameks, olgu need siis suured maailmameistrivõistlused või näiteks rabajooks Harku metsas. «Sport ja liikumisharrastus on üle maailma edukad suuresti tänu miljonitele spordivabatahtlikele, kes nendesse oma aega ja energiat panustavad. Seepärast olemegi spordivabatahtlike ja edumeelsete organisatsioonide tunnustamise selles valdkonnas oma südameasjaks võtnud,» sõnas Pärna.

SCULT on Eestist välja kasvanud rahvusvaheline spordivabatahtlike liikumine, mis viib omavahel kokku vabatahtlikke ja spordisündmuste korraldajaid nii Eestis kui üle maailma. Sport ja liikumisharrastus põhineb üle maailma suurel määral vabatahtlikel, näiteks Londoni ja Rio olümpiamängude korraldamises lõi kaasa rohkem kui 70 000 vabatahtlikku.

Täpsem info on üleval Scult Estonia Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles