Õllele pühendunud spordimees

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaikelu esikus. Päikesejänkud, õllepurgid ja Benno Viirandi.
Vaikelu esikus. Päikesejänkud, õllepurgid ja Benno Viirandi. Foto: Üllar Priks

Benno Viirandi nimi lipsab Sakala veergudelt läbi vähemalt korra aastas – siis, kui rahvas ümber Viljandi järve jookseb. Veteransportlane on kogu suurjooksu ajaloo vältel rajalt kõrvale jäänud vaid ühel korral – kipsis jala süül. Vähesed teavad aga, et argipäevad veedab Viirandi pehmelt öeldes spordikaugelt õllepurkide, -korkide ja -etikettide keskel. 

Juba jooksuguru esikusse sisenedes ei jää kahtlustki, millele ta oma aja ja energia kulutab. Kõik seinad on maast laeni täis värvilisi purke ja vaadikesi. Köögiaknast sisse silkavad päikesejänkud panevad neil hüpeldes silmi kissitama ja tekib tunne, nagu oleks legendaarsesse Merevaigutuppa sattunud.

Korteriperemees jätab ajakirjaniku uudistama ja asub köögis kolistama. Hetk hiljem on elutuppa kohvilaud kaetud. «Te ju ikka kooki sööte?» pärib Viirandi vastust ootamata. «Oi, mina kohe armastan magusat!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles