Juhtkiri. Milleks see?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Oleks liiga palju tahta, et pika valimisnimekirja iga liige põleks soovist pääseda kohalikku volikogusse. Küll aga peaks iga viimane kui kandidaat suutma põhjendada, miks ta on otsustanud hääli püüdma minna. Iseenesestki mõista on eeldus, et ta on selleks kõigepealt oma siira nõusoleku andnud.

Nagu tänasest lehest võib lugeda, leidub Keskerakonna Viljandi valla valimisnimekirjas inimene, kes ei huvitu oma sõnul poliitikast vähimalgi määral ega taha sellega mingit pistmist teha. Kuidas temast sellest hoolimata kandidaat sai, on mõnevõrra segane ja kohati kehtib sõna-sõna-vastu-olukord.

Teatud mõttes ei ole sel isegi tähtsust. Kui valimisnimekirja kantakse inimene, kes hiljem kandideerimisele vastu seisab, on järeldus igal juhul üks: teda poleks tulnud üles seada, sest tema soov ei tulnud südamest. Näpuga saab siinkohal näidata ainult sellele, kes tolle mehe või naise kutsus. Enamasti teeb seda nimekirja esinumber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles