Repliik. Äkki läheb kunagi vaja

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Me kasutame paljusid asju, mida ei lähe loodetavasti kunagi päriselt tarvis. Pean siinkohal silmas näiteks jalgrattakiivrit, mille alalhoidlik inimene tõmbab pähe sellest olenemata, kas seadus seda nõuab või mitte. Olgugi et oma tööd teeb kiiver alles sel hetkel, kui ratturi pea millegagi kõvasti kokku puutub.

Sellisest vaatenurgast tundub vaat et ainuõige mõte soetada autoomanikuna sõidukile pardakaamera. Tõsi, kaugeltki mitte kõikide avariide puhul ei lähe seda tarvis – kui osapooled jõuavad süüs kokkuleppele, siis nii lihtne lugu ongi. Aga alati ju ei jõua.

Nood Põhja-Ameerikas ja eriti Venemaal populaarsed seadeldised näikse Eestis juba suhteliselt levinud olevat. Järeldan seda tõigast, et mitu meediaväljaannet on nende salvestisi avaldama hakanud ja materjalist ei tundu puudu tulevat. Mu tuttavatestki on mõni selle muretsenud. Sageli pärast mõnda «napikat».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles