Karksi vallas planeeritakse kümnendi suurimat taristu ehitust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi-Nuia linnas ning Polli ja Karksi külas hakatakse rajama tänapäevast valguskaabli sidevõrku, millega pareneb oluliselt elanike ning ettevõtete internetiühenduse kättesaadavus ja kvaliteet. Projekti viib läbi SkyLive Telecom ning projekti käigus jõuab valguskaabel kõikidesse majapidamistesse ja asutustesse, kes selleks soovi avaldavad. Esimest korda võetakse Eestis kasutusele 10G tehnoloogia, mida pole veel isegi Tallinnas ega Tartus. Projekti läbiviimine kestab üle ühe aasta ning uus tehnoloogia võimaldab tulevikus tarbijaühendusi kuni 10 gigabitti sekundis.

Tuleviku sidevõrgul saavad Karksi elanikud kasutada ülikiiret ja mahupiiranguta internetiühendust ning sinna juurde kuuluvaid lisateenuseid nagu digitelevisioon, voip-telefon ja muud sarnased teenused. Liitumisavalduse saab esitada veebiaadressil http://tulevik.skylive.ee/karksi. 20. oktoobrini ning liitumine on tasuta.

Vallavanem Taimo Tugi julgustab kõiki liitumissoovist teada andma, sest selle projektiga saab vald väga korraliku internetivõrgu aastateks ja seda ilma valla kulutusteta. Projektiga seotud küsimustega saab pöörduda projektijuhi Kristi Neimanni poole e-posti teel aadressil kristi.neimann@skylive.ee.

Elisa Eesti AS väliskommunikatsiooni juht Kerli Link lükkas aga SkyLive Telecom avaldatud pressiteates ümber väite, just nagu oleks ettevõtte esimene Eestis, kes 10G tehnoloogia kasutusele võtab.  «Starman ja Nokia koostööd innovatiivse 10 Gbit/s võrgulahenduse ehk nn 10G EPON fiiberoptilise võrgu ehitamiseks juba eelmise aasta juunikuus. Klientidele lansseerisid Starman ja Elisa teenuse käesoleva aasta maikuus. Seega ei saa kindlasti väita, et SkyLive Telecom on esimene ettevõte, kelle abil võetakse Eestis kasutusele 10G tehnoloogia,» andis Kerli Link selgutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles