Sille Puhu sai kuubiku sarjas teise võidu järjest

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sille Puhu võitis teist aastat järjest klubi Tartu maraton kuubiku sarja. Pilt on tehtud tänavuselt Staieri talvejooksul.
Sille Puhu võitis teist aastat järjest klubi Tartu maraton kuubiku sarja. Pilt on tehtud tänavuselt Staieri talvejooksul. Foto: Madis Luik / Sakala

Kuuest maratonist koosnevale sarjale «Tartu maratoni kuubik 2017» tõmmati joon alla möödunud laupäeval kuuenda Tartu linnamaratoniga. Sarja võitjaks krooniti viljandlanna Sille Puhu ja Põlvamaalt pärit Sander Linnus.

Naiste konkurentsis oma mullust tiitlit kaitsnud Sille Puhu sai sarja punkte neljalt võistluselt. Sarja kuuluvast kuuest osavõistlusest arvestatakse sarja koondtabelisse sportlase nelja edukama mõõduvõtu tulemused. Sille Puhu oli Tartu maratonide sarjas sardis viiel korral, ent katkestas rattarallil. "Rattarallil vedas tehnika alt ja ei õnnestunud lõpetada. Jäin seal tee äärde ja otsustasin, et ei sõida lõpuni," rääkis Puhu.

Kevadel Rotterdami maratonil suurepärase aja 2:59.37 jooksnud Puhu võit oli sarja korraldajate kinnistus mööda pelgalt vormistamise küsimus. Enne linnamaratoni oli tema suurimal konkurendil, Viljandist pärit Reeda Tuulal 47 silma vähem ning Puhu tulemused jooksurajal on viimasel ajal olnud paremad. Kuigi kõrvalt tundub, et teine maratonide mitmevõistluse sarja üldvõit tuli kergelt, Puhu ise nii ei arva.

Laupäeval peetud Tartu linnamaratoni läbis Sille Puhu ajaga 3:10 ning oli sellega naiste konkurentsis neljas. Tema peamine rivaal Reeda Tuula läbis maratonidistantsi ajaga 3:14.37 ning oli sellega naiste arvestuses seitsmes.

"Kuubiku võit ei tulnud kergelt, olen kogu aeg maksimaalselt pingutanud. Midagi lihtsat ja nii-öelda lõbusat ei olnud," ütles Sille Puhu, kes suusatamisele eelistab jooksmist ja rattasõitu.

Võit tuli Puhule 3743 punktiga. 2015. aastal läbi aegade esimese kuubiku võitnud Reeda Tuula kogus tänavu 3678 silma, kolmanda koha sai Tea Pärnik 3626 punktiga.

Meestest sarja võitnud Sander Linnus edestas tugeva maratonijooksuga sarja kokkuvõttes Allar Sood ja Rait Pallot.

Kokku sai «Tartu maratoni kuubiku» tänavusel hooajal punkte 12 116 inimest. Täielikku tabelit näeb siit.

Tartu Maratoni Kuubik 2018 algab 18. veebruaril juubelihõngulise 45. Tartu maratoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles