Praost Marko Tiitus jätkab endist tööd

, Viljandi praostkonna sekretär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaimulikud enne sinodi algust juturingis. Vasakult teine on peapiiskop Andres Põder.
Vaimulikud enne sinodi algust juturingis. Vasakult teine on peapiiskop Andres Põder. Foto: Mari Paenurm

Kolmapäeval Pilistveres Viljandi praostkonna sinodil oli iga-aastaste arutlusteemade kõrval päevakorras praosti ja abipraosti valimine.

Sinodist võttis traditsiooniliselt osa Eesti luterliku kiriku peapiiskop Andres Põder. Temal lasus ühtlasi kohustus esitada Viljandimaa praosti kandidaat, sest seda kohust täitnud Marko Tiitusel on nelja-aastane ametiaeg lõpule jõudnud.

Peapiiskop nimetas Marko Tiituse senist ametiaega heaks õppeajaks ning esitas ta uuesti praostiks. Sinodi liikmed toetasid seda ettepanekut üsna üksmeelselt. Abipraostiks valiti Põltsamaa koguduse õpetaja Markus Haamer.

Sinodi pidulikule poolele jäi aasta töötegija ja kiriku sõbra tiitli väljakuulutamine.
Töötegija preemia sai õpetaja Arvo Lasting, kes teenib Helme, Taagepera ja Mõisaküla kogudust. Lisaks kohusetundlikule teenimisele hinnatakse tema juures oskust märgata ja toetada töökaaslasi.

Mõisaküla kiriku ehitamise eestvõtja Kunnar Keres pälvis aasta juhatuse esimehe tiitli ning kiriku sõbraks nimetati Villem Reimani kolleegium.

Viimati nimetatu on üheksa aasta jooksul andnud hindamatu panuse Eesti ühe markantsema ärkamisaegse vaimuliku ja kultuuritegelase pärandi ja aadete hoidmisesse ja propageerimisse ning aidanud sellega tugevasti kaasa luteri usu kiriku kui vaba rahvakiriku mõtte, ajaloo ja vaimse pärandi teadvustamisele.

Tänavu on kolleegium teoks teinud mitu Villem Reimani 150. sünniaastapäevaga seonduvat ettevõtmist, sealhulgas õpilastööde võistluse. Koostöös Eesti Postiga anti 9. märtsil välja postmark «Villem Reiman 150».

Sinodi külaliste hulgas oli omavalitsuste liidu aseesimees Kalevi Kaur, kelle sõnavõtt oli pühendatud koostööle. Sama teema kordus mitmes ettekandes ning Saksa sõpruspraostkonna Bramsche vastvalitud superintendendi Hans Henscheli tervituses.
Koostöö Bramsche kogudusega jätkub.

Tänavu on tulnud toetust Tõrva kiriku-kammersaali oreli ülesseadmiseks ning juunis esineb Põltsamaa koor Bramsches.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles