Video. Kertu Klettenberg oma isa konkurendiks ei pea

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Klettenberg
Kertu Klettenberg Foto: Kuvatõmmis videost

Saabuval nädalavahetusel peetakse Saku suurhallis 15. «Tallinn International Horse Show». Selle tipphetked on koolisõidu maailmakarikaetapp laupäeval ning Kesk-Euroopa liiga maailmakarikaetapp takistussõidus pühapäeval.

Suurvõistlus algab reedel, 6. oktoobril ning kestab pühapäeva, 8. oktoobrini. Lisaks takistussõidu maailmakarikale on tänavu kavas koolisõidu maailmakarikaetapp, milleks on muusikaline vabakava 7. oktoobri pärastlõunal.

Üritusest võtavad osa kõik Eesti tuntumad ratsasportlased, teiste seas Viljandimaa sõitjad Kertu Klettenberg ja Gunnar Klettenberg. Samuti osalevad sellele tippratsutajad Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Poolast, Venemaalt, Valgevenest, Rumeeniast, Ungarist ja Ukrainast. Kolme päeva jooksul paneb end proovile 170 ratsanikku 253 hobusel.

Võistluste korraldajad avaldasid Facebooki lehel Kertu Klettenbergiga tehtud videousutluse. Viljandimaa takistussõitja sai 2015. aastal Saku suurhallis maailmakarikaetapi sõidul hobusel Ulrike R kolmanda koha. Tema isa Gunnar Klettenberg võitis sama sõidu 2012. aaastal. Videousutluses kõneleb Kertu Klettenberg, miks Tallinnas peetav võistlus on sportlaste seas väga populaarne; miks pole mõistlik talle enne starti läheneda ja kui suureks konkurendiks ta oma isa peab.

Lisaks rahvusvahelistele võistlustele on «Tallinn International Horse Show`l» kavas rahvusliku taseme parkuurid, millel võistlevad kohalikud takistussõidu paarid. Ürituse kestel peetakse harrastajate Porsche karikasarja ja Eesti ratsaspordi liidu poniratsanike karikasarja Suure Ringi finaalsõidud.

Traditsiooniliselt on põnevate võistluste vahele pikitud esinejaid. Tänavu rõõmustab publikut Eesti artistidest Kristjan Kasearu, Saksamaalt tuleb kohale rahvusvaheliselt tunnustatud koerte dresseerija Anne Krüger oma maailmakuulsa show´ga. Samuti on kavas publiku suur lemmik, väikeste ponide kadrill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles